Hrvatske svjetske igre – dolazak prvih sudionika Igara

17. srpnja 2017.

  1. Hrvatske svjetske igre – dolazak prvih sudionika Igara

 

ovim putem Vas pozivamo na konferenciju za medije povodom početka IV.  Hrvatskih svjetskih igara koje će se održati u Zagrebu od 18.-22.srpnja 2017. Konferencija za medije će se održati 17. srpnja 2017. u 13 sati, u prostorijama Studentskog naselja  „Stjepan Radić „ u Zagrebu ( dvorana Pauk, Jarunska 2.).

Uz sudionike Igara iz Kanade i SAD-a, koji prvi stižu u Zagreb na IV. Hrvatske svjetske igre,  na konferencije će sudjelovati nacionalni koordinatori Igara, sportski i programski producenti, volonteri te predstavnici organizatora Igara: Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa.

Podsjećamo da su 4. Hrvatske svjetske igre – amatersko sportsko natjecanje na kojem sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijeloga svijeta. Ovogodišnje Igre su do sada okupile najveći broj sudionika– preko 900 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja  iz Republike Hrvatske. Natjecatelji dolaze iz Angole, Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Crne Gore, Čilea, Danske, Ekvadora, Francuske, Hrvatske, Italije, Irske, Kanade, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Paragvaja, Perua, Rumunjske, SAD a, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Švedske, Tanzanije, Velike Britanije i Venezuele te će nastupiti u 16 sportskih disciplina. 4. Hrvatske svjetske igre posebne su i po velikom odazivu volontera – studentskih i udruga mladih iz Republike Hrvatske, koji će, kao svojevrsni domaćini, svojim sunarodnjacima iz 31 zemlja svijeta nastojati boravak u domovini predaka učiniti nezaboravnim.

Naglašavamo da će za vrijeme trajanja Igara, sudionici i natjecatelji biti smješteni u Studentskom  naselju Stjepan Radić u Zagrebu. Uz sportski i natjecateljski dio, pripremljen je bogat kulturni, turistički i zabavni sadržaj kako bi sudionicima Igara približili hrvatski kulturni i društveni život te kako bi im boravak u Lijepoj našoj bio nezaboravan.  Organizator IV. Hrvatskih svjetskih igara su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatski svjetski kongres.  Igre se održavaju pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH i pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Moto IV. Hrvatskih svjetskih igara je; „Jedno je srce, jedna je Hrvatska“ . Ovogodišnje Igre održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, te pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Grada Zagreba.

Hrvatske svjetske igre su dosada održane dva puta u Zadru (2006. i 2010.) i u Zagrebu ( 2014.).


KOMENTARI