Dompes – jasan znak učenja sv. Franje

11. listopada 2017.

Izaslanstvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Stankom Primorcem, dopredsjednicima Lazom Rajičem i Viktorom Kvesićem te predsjednikom udruge HOS Federacije BiH Nikom Boškovićem posjetilo je danas centar Dompes u Mostaru i dr sc fra Iku Skoku, voditelja projekta izgradnje. Izaslanstvo je sa zanimanjem obišlo sve prostorije Dompesa koje se sastoji ne samo od Studentskog doma sa restoranom već je tu i Športska dvorana kao i Centar za dijalog te se upoznalo sa načinom prikupljanja sredstava i tijekom radova.

Ova hvale vrijedna incijativa zaslužuje veliku pozornost jer je znak da se i ovako veliki projekti mogu realizirati i privesti svrhi a sve u omogućavanju nastavka školovanja i stjecanja znanja onima koji nemaju novaca za plaćanje visokih najamnina u Mostaru gdje egzistira jedino javno Sveučilište na Hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. U godini u kojoj proslavljamo 100.godišnjicu projekta spašavanja djece od gladi fra Didaka Buntića u tim ratnim godinama, ovo smatramo jednim od iznimno vrijednih projekata ne samo za Mostar, te vjeran znak socijalne osjetljivosti pomaganja onima koji su željni znanja a nemaju materijalnu mogućnost a što je uistinu i temelj učenja sv. Franje.

KOMENTARI