Princ sevdaha Božo Vrećo predstavio album "MELEK"

Božo Vrećo, princ sevdaha i interpretator anđeoskog glasa, predstavio je u dvorani Müller kina Europa u petak, 6. srpnja svoj peti studijski album "Melek". Objavljen u izdanju Croatia Recordsa, na albumu "Melek" nalazi se sedamnaest Božinih autorskih pjesama i bonus pjesma "Revolution" koju su objavili, u suradnji s njim i violinistom Stefanom Milenkovichem, Sudar Percussion.

"Melek" je Božin svijet ispunjen ljubavlju, sjetom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih. Upravo to ime za anđela, bezgrešno duhovno biće stvoreno od svjetlosti na najbolji mogući način zaokružuje priču ovog sjajnog albuma za koji likovno oblikovanje potpisuje Daniel Illedok su fotografije djelo Seada Šašivarevića. Za mix, mastering i produkciju zaslužan je Božin vjerni suradnik Marko Louis

Riječima Domagoja Šiljega, urednika izdanja, Božo Vrećo je već s albumom "Moj sevdah"iz 2015. godine dao do znanja kako se ne radi samo o interpretatoru sevdaha već i o vrhunskom autoru koji će sigurno zlatnim slovima biti upisan u povijest sevdaha. "Melek" je pravo remek-djelo, ne samo sevdaha, već i world music izričaja jer Božo nadilazi granice ovih prostora, a popis gostiju i više je nego impresivan: Vasko Atanasovski, Vasil Hadžimanov, Marko Louis, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha'ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

Comments(0)

Log in to comment