Mostarac i Ljubušak u utrci za najbolji film u Sarajevu

Ovogodišnji 24. Sarajevo Film Festival (SFF) u svoj je natjecateljski program uključio veći broj igranih filmova iz uže regije, a u konkurenciji za najbolji film su i dva ostvarenja iz Hrvatske, 'Sam samcat' Bobe Jelčića i 'Mali' Antonija Nuića, potvrdili su u ponedjeljak organizatori.

Tijekom predstavljanja konačnog programa direktor SFF-a Mirsad Purivatra kazao je novinarima u Sarajevu kako sve pripreme za festival koji će biti održan od 10. do 17. kolovoza odlično napreduju te kako će publika moći uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima.

'Imamo jedan od najboljih programa u zadnjih petnaestak godina', kazao je Purivatra dodajućio kako je činjenica da brojni autori prepoznaju SFF kao najznačajniji filmski festival regije.

Tranzicija, izbjeglice, migracije neke su od najzastupljenijih tema kojima se bave filmovi iz ukupno četiri natjecateljska programa. Ipak, temeljni cilj festivala ostaje otkrivanje i promoviranje autora iz regije, kazao je Purivatra.

U natjecateljski program u kategoriji igranog filma ovogodišnji SFF uvrstio je deset ostvarenja koja su odabrana iz aktualne produkcije dvadeset zemalja šire regije od Azerbajdžana do Slovenije i Cipra. 

Comments(0)

Log in to comment