Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Sportski komentator HRT-a Drago Ćosić dobio je redovni otkaz, potvrdio je za 24sata njegov odvjetnik Mate Matić. 

Matić je rekao kako ga je o otkazu sam Ćosić obavijestio SMS-om. Otkaz ne podrazumijeva nikakvu otpremninu, ali kako navodi Matić, za to sada slijedi borba na sudu. 

Podsjetimo, prošlog tjedna odjeknula je afera u kojoj su se na oglasniku našle ulaznice za finalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske. Prodavale su se za 18.500 eura, a prema serijskom broju istraga je dovela do HRT-a, koja je četiri takve VIP ulaznice dobila. Navodno je Ćosić sam obavijestio Fifu da su ulaznice na oglasniku, a i sam vrh HRT-a o mogućem problemu. Karte su stopirane i nisu prodane. Kako smo već pisali, s HRT-a su obavijestili DORH, koji je prijavu “spustio” Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Ono će istražiti jesu li djelatnici HRT-a počinili kazneno djelo pokušajem preprodaje ulaznica koje nisu bile njihove. 

HRT je dobio ulaznice kao partner, jer je otkupio prava prijenosa za utakmice Hrvatske. Ćosić je navodno “u istrazi” na televiziji rekao da ih nije prodavao, nego dijelio.

Comments(0)

Log in to comment